De spammers van TINE reageren..

Het heeft me maar 4 jaar gekost om van hun lijstje af te komen. Maar na een spamcop-melding kreeg ik zowaar een reactie. Een denigrerende, dat wel. Spammers met arrogantie, dus.

On 20-feb-2006, at 11:15, [medewerker]@rai.nl wrote:

Helaas blijkt dat voor u onze nieuwsbrief en afmeldprocedure die in iedere nieuwsbrief staat onvoldoende duidelijk. Dank voor uw melding, wij gaan kijken waar we dit kunnen verbeteren.

[ Additional comments from recipient ]
I’ve tried to unsubscribe from this hostile spamlist on a couple of occasions without as much as a autoresponder, let alone a unsubscription. Next spam will earn them official compliants via the OPTA and prosecution to the full extend of the applicable law.

1: Zoals aangegeven is er meermalen geprobeert te unsubscriben. Falende techniek lijkt me geen aanleiding voor denigrerende opmerkingen, zeker niet als ze gemaakt worden richting een potentieele klant van uw exposanten. Uw exposanten hebben het al moeilijk genoeg zonder mijn ongenoegen over het soort onzin-beurzen waar ze zich op vertonen en de spam die daar mee samen lijkt te hangen.

2: Destijds, in 2002, is er volgens de toen geldende fatsoensnormen niet duidelijk gemaakt dat het resultaat van een emailadres achterlaten jaren en jaren van spam impliceerde. Ik heb destijds al een bepaald niet subtiele hint gegeven met het opgegeven adres, maar zoals verwacht mag worden van professionele spammers is het adres nooit bekeken door een mens en is de hint niet opgepakt.

3: Destijds was er een informele afspraak onder telemarketeers dat een gegeven adres niet langer dan een jaar gebruikt zou worden. Dat was een van de voorwaarden waaronder de toenmalige minister afzag van een wettelijk kader voor spam. Het enkele feit dat we het er vier jaar later nog over hebben toont aan dat die zelfregulering een wassen neus geweest is.

4: Het adres wat ik destijds gebruikt heb heeft zeker een vol jaar enkel en alleen foutmeldingen en bounces gegeven. Van januari 2004 tot januari 2005. Blijkbaar is lijstbeheer ook al niet besteed aan de RAI.

5: Het simpele feit dat er nu, na een spamcop-melding wel opeens een reactie komt toont aan dat spamcop z’n nut heeft. Ik sla TINE dit jaar nog maar weer eens over (er staan toch alleen nog maar verdwaalde detacheerders en verkopers van te dure rommel die veel belooft maar nagenoeg niets waarmaakt) en zal het bespaarde bedrag overmaken aan spamcop. Die doen er zinnige dingen mee.

Ruben

Related Posts

Comments are closed.