nu.nl/internet | Stichting de Thuiskopie haalt Rotterdamse winkel leeg

nu.nl/internet | Stichting de Thuiskopie haalt Rotterdamse winkel leeg
ROTTERDAM – Stichting de Thuiskopie heeft dit weekeinde ruim 32.000 illegale dvd’s en cd-r’s uit de schappen gehaald van een winkel in Rotterdam. Over deze blanco informatiedragers was geen thuiskopievergoeding afgedragen. De schijfjes zullen worden vernietigd.

Joh. Zouden ze klaar zijn met het schrijven van een antwoord op de vragen van Donner?

Verantwoording thuiskopiegelden moet verbeteren
Minister Donner van Justitie wil dat de Stichting de Thuiskopie snel orde op zaken stelt om de financiƫle verantwoording en informatievoorziening te verbeteren. Ook wil hij dat het bestuur in volledige onafhankelijkheid tot besluitvorming kan komen Dit staat in een brief die de bewindsman vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Nouja. Ze hebben in ieder geval geld voor de postzegel:

‘Stichting de Thuiskopie dumpt dvd’s’Stichting de Thuiskopie verkoopt in beslag genomen blanco media door aan Nederlandse handelaren. [..] Een privaatrechtelijke instantie (zoals Stichting de Thuiskopie) mag in beslag genomen goederen niet doorverkopen. Dergelijke goederen komen namelijk onder het beheer te staan van de Dienst Domeinen die onder het ministerie van FinanciĆ«n valt.

Related Posts

Comments are closed.