Absurde Paranoïa: Bewoners geëvacueerd wegens lege koffer

nu.nl/algemeen | Bewoners geëvacueerd wegens lege koffer

Juist. Mijnsheerenland. Weet u waar het ligt? Niet spieken, gewoon gokken. In de Hoekse Waard? Of toch in de Ablasserwaard? De campagne om de burger de stuipen op het lijf te jagen met leugens en verdraaide waarheden werpt z’n vruchten af. Waarom, in ‘s Herens naam, zou iemand in Mijnsherenland een stukje woonwijk opblazen? Met een paar grote steden bij de hand. Spijkenisse is een kwartier fietsen, en met 40 minuten fietsen zit de denkbeeldige bommenlegger van Mijnsheerenland in het centrum van Rotterdam. Duizenden en duizenden potentieele slachtoffers bij de hand.

Iedereen die zich niet de hersens laat spoelen met Wilderse propaganda kan bedenken dat op het lijstje van doelen van een terrorist plekjes als Mijnsherenland helemaal onderaan staan. Om het effe lullig te zeggen: het hele dorp loopt uit als er een Neger langsfietst. Wat er gebeurt als dat andere stereotiep langskomt, die van de kaalgeschoren Marokkaan met een sikje in een djeballa laat zich raden. Burgemeester John de Prieëlle had zich dat natuurlijk ook kunnen bedenken, voordat hij de korpschef opdracht gaf de helft van het dorp te ontruimen.

§ Die folder op www.nederlandtegenterrorisme.nl zal nog even moeten wachten. Die krijgt een andere keer een beurt. Want ik heb er hier en daar nog wel een opmerking bij.

Related Posts

Comments are closed.